fredag 28. juni 2013

Kyllingsalat

Kyllingsalat er en deilig sommerrett som er enkel å lage, og man kan variere salaten som man vill med hensyn på ingredienser som man vil ha i. Jeg har her valgt en oppskrift som er enkel, og som inneholder bare grønnsaker, avokado og kylling med en enkel dressing basert på olivenolje og sennep. Man kunne også hatt i  oliven, kapers, mozarella, bacon o.l. men jeg velger å holde kostnaden og kalorinivået nede på et minimum. Jeg tar mengden på slump, så tilpass mengden etter antall personer som skal serveres etter følelsen. Med en hel kylling, så bør det ihvertfall holde til 4 personer. Jeg benytter også sjansen til å lage en god kyllingkraft på skroget for å lage en neslesuppe dagen etter. Man bør benytte sjansen for å lage noe som kan brukes til neste dags middag når man har sjansen.

Indgrediener:

1 Hel Fersk Kylling
1 Rødløk
1 Crispisalat eller Isbergsalat
4 Vårløk
2 Avocado
8 Cherrytomater
1 dl Olivenolje
1 ts Dijonsennep
1 ss Hvitløkseddik

Stek kyllingen hel i stekeovnen i en time på 200 grader. Dette kan gjøres dagen i forveien, da kyllingsalaten skal lages av kald kylling. Alt fra kylllingen som blir igjen etter at man har tatt bort kjøttet brukes til å koke kraft. Resten av salaten kan man lage rett før servering. Kok de i noen få minutter, og avkjøl dem straks i kaldt vann for da beholder den den friske grønne fargen. Kut opp resten av grønnsakene og bland sammen. Løken skjæres veldig fint, og de andre grovere. Dressingen lager man ved i ta sennep i en liten bolle og tilsette olivenolje og hvitvinseddik litt etter litt samtidig mens man rører godt sammen med en teskje. Hell over dressingen og bland godt. En smak av sommer.


Annonse:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar