mandag 1. juli 2013

Neslesuppe

Forsommeren er kommet, og nesten i hvert eneste kratt eller grøftekant har man en fantastisk råvare som i tillegg er helt gratis, nemlig brennesle. For meg er dette, i tillegg til norske jordbær, smaken av sommer. En bedre kilde for vitaminer og antioksidanter skal man lete lenge etter. Gå ut å plukk ferske lysegrønne skudd av brenneslen. Bruk hansker, så slipper man å brenne seg. Etter at den er kokt i noen få minutter, så brenner man seg ikke.

2 Porsjoner:

1/2 LiterRedusert Kyllingkraft
1,5 Liter lysegrønne Brennesleblader
1 Liter Vann
1 dl Kremfløte
1 Egg
Salt og Pepper

Kok kyllingkraft eller kjøp en ferdiglaget. Vask brenneslebladene i kaldt vann. Kok opp vann, og legg i neslebladene og kok i 5 minutter. Etter 5 minutter så avkjøler man bladene i kaldt vann for da beholder de den fine grønnfargen. Bland kyllingkraften med kokevannet fra neslene. Kok inn til det halve. Hardkok et egg. Mos neslebladene med en bladmikser, og tildett gjerne litt kraft for at det lettere moses. Noår kraften er redusert tilsetter man den moste neslen, fløte og krydrer med salt og pepper. Del det hardkokte egget i to, og legg i en grunn suppeskål. Hell på den ferdige neslesuppen og server.



Smilende egg i neslesuppe. Super forsommermat.
 
Annonse:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar