Gravlaksen:
Et stykke Laksefilèt
4 ss Salt
3 ss Sukker
3 ts Svart Grovmalt Pepper
En Bunt Dill
Sennepssausen:
2 ss Grov Sennep¨
2 ss Dijon Sennep
1 ss Sukker
3 ss Rapsolje
1 Eggeplomme
4 ss Lettrømme eller Lindahls Tyrkisk Youghurt
1 Liten Neve Oppkuttet Dill
1 Knivsodd Salt
1 Knivsodd Pepper
Legg laksefilèten i en plastpose og tilsett salt, sukker pepper og finhakket dill, og grovmalt pepper. Tilsett gjerne litt cognac, whisky eller øl om ønskelig, og bland det godt sammen i plastposen. Legg posen med fisk i kjøleskapet, og legg en liten skjærefjel over posen, og sett noe tungt på fjelen for å få litt press på fisken. Snu fisken en gang i døgnet, og gjør dette i ca. 3 døgn. Så er den ferdig gravet. Hell av kraften som er sivet ut og fisken er ferdig.
Bland så ingrediensene til sennepssausen godt, og server sammen med finkuttede skiver av laksen og godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar