Jeg elsker blåskjell i alle varianter og bruker det mye. Det er billig mat og kan lages i et uttall varianter. Vanligvis lager jeg de på den klassiske måten med hvitvin og kanskje fløte, men det er godt å variere, så her lager jeg en asiatiskinspirert variant. Blåskjell tåler godt smaksrikt tilbehør, så bruk det du har på kjøkkenet. Denne oppskriften kan varieres med å bruke søt thai basilikum eller koriander i tillegg. Det gir en ganske annen smak. Jeg er en stor fan av thai basilikum, men det er ikke så lett å få tak i, så det ble koriander denne gangen.
1/2 Nett Blåskjell
1 Liten Boks Kokosmelk
1 dl Kremfløte
1 Rød Chili
2 Vårløk
3 Sjalottløk
3 Fedd Hvitløk
1 Gulrot
1 Rød Søtpaprika
1 Stilk Sitrongress
1 Lime
1 ss Nam Plah (Thai Fiskesaus)
2 ts Grønn Thai Curry
Finkutt sjalottløk, hvitløk, chili og kjernen av sitrongresset. Fres det i rapsolje i en stor kasserolle. Tilsett curryen og fres litt til. Tilsett kokosmelk, fløte, finkuttede gulrøtter og vårløk. Gulrøttene og vårløken kuttes i tynne avlange strimler på ca 2-3 cm. Hell så i blåskjellene, og kok i noen få minutter under lokk til skjellene åpner seg. Smakssett med saften fra en lime og nam plah. Strø til slutt på finkuttet koriander om du vil, og bland godt. Bruker du søt thai basilikum, så blir den god ved å koke den sammen med blåskjellene. Server i en vid suppeskål.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar