fredag 30. august 2013

Guacamole

Guacamole er en dip, eller saus, basert på avokado. Vi forbinder den først og fremst som tilbehør til mexikansk mat. Men vær ikke redd for å bruke den til kjøtt- eller fiskeretter, og som dipp for grønnsaker. Navnet er tatt fra det gamlet Aztek språket der ahuacalt betyr avokado, og molli betyr saus. Guacemole er friskt og godt tilbehør som vi burde bruke mye mere. Styr unna de ferdiglagde variantene, og lag den helt selv. Det blir mye bedre og friskere. Jobben går fort og det er veldig enkelt. Jeg synes guacamolen skal være litt grov og rustikk, så her er min variant på en rustikk guacamole med tomat:

2 Modne Avokado
1 Tomat
1 Fedd Hvitløk
1 ss Finhakket Løk
1 ss Finhakket Frisk Koriander
1/2 Rød Chili
Saften fra 1/2 Lime eller 1/4 Sitron
Litt Salt og Pepper

Sørg for at avokadoene er fullmodne, eller gjerne litt overmodne. Avokado som ikke er fullmodne er helt umulig å mose med gaffel, og det blir bare harde biter. Del avokadoene, og ta ut steinen. Bruk en skje til å spa ut fruktkjøttet. Mos avokadokjøttet med en gaffel, og bland inn litt av sitron- eller limesaften. Ta ut kjernen av tomaten, og kutt i fine biter. Finkutt resten av ingrediensene, og bland alt godt sammen. Smak til med litt salt og pepper hvis du ønsker. Selv dropper jeg det. Smak også til med resten av sitron-eller limesaften. Vær forsiktig med limen/sitronen for smaken kan bli veldig dominerende og det vil vi ikke.


Annonse:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar