Tepanade er en olivenpurè som jeg bruker til ulike tapas og spekematretter. Den er deilig til italienske og spanske spekepølser og skinker. Den kan kjøpes i dyre dommer i snobbete butikker som Oliver & Co og andre spesialbutikker, men man kan like gjerne lage den selv. Det samme kan man gjøre med pesto og pesto rosso. Det er bare å få tak i ingrediensene, og blande i en stavmixer eller foodprosessor. Smaken på denne tepanaden vil variere m.h.t. hvilke oliven man bruker. Jeg brukte nå kalamatasoliven, men jeg bruker også mye taggiascaoliven som er liten og smaksrik oliven fra Liguria.
Her er oppskriften på en klassisk tepanade:
2 dl Sorte Oliven
1 Soltørket Tomat (velg en som ligger i olje og er myk)
1 ss Kapers
2 Ansjosfillèter (bruk italienske ansjos i glass)
2 fedd Hvitløk
1 ss Extra Virgine Olivenolje
Litt Finkvernet Pepper
1 Kivsodd Frisk Timian
1 ts Sitronsaft
Fjern steinene fra olivene, og ha alle ingrediensene i en stavmixer. Miks det til en fin masse, og så er den ferdig. Enkelt og greit, og det blir en veldig god tilsetning til ulike typer spekemat. Her med tynne rugkjeks og en pikant italiensk spekepølse:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar