fredag 9. august 2013

Gratinerte Blåskjell

Blåskjell er smaksrikt i seg selv, men gratinerer jeg den med Rød Leicester ost sammen med en smaksrik italiensk salami. Det passer som forrett og tilbehør til et tapasbord, eller bare som kosemat. Jeg velger å gjøre en enkel oppskrift uten ekstra krydder. Jeg vil bare beholde de fine smakene fra råvarene.

1/2 Nett med Blåskjell
100 gr Italiensk Salami (pikant)
Red Leicester Ost (eller cheddar)
Litt vann

Sett stekeovnen på 250-300 grader. Mens den varmer seg, så ta en stor kjele og kok opp litt vann (ca 1 dl). Når vannet fosskoker, så legger man i blåskjellene og koker de under lokk i noen få minutter til de åpner seg. Ta de av varmen å la de kjøle seg litt. Del blåskjellskallene, og legg innmaten fra to blåskjell i hverr skallhalvdel. Kast de tomme skallene. Finhakk salamien og osten, og fordel det på skjellet. Sett sskjellene inn i ovnen i en langpannen, og gratiner i noen få minutter på øverste rille. Man kan også bruke grillelementet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar