lørdag 9. mars 2013

Entrecote med Kongeøsterssopp

Kongeøsterssopp har en fast og fin konsistens og en nydelig nøtteaktig smak. Den beholder formen, og en fast og fin konsistens når den blir stekt. Den kan være vanskelig å få tak i, og jeg må til en delikatessebutikk for å få tak i den.



Her har jeg kombinert soppen med en herlig entrecote med fløtesaus. Varm opp en kjele med vann til ca. 55-60 grader. Legg entrecoten i en plastpose hvor du har fjernet all luften (sug den ut) og knyt igjen. La kjøttet ligge i 5-6 minutter til det er varmt helt igjennom. Dette gjør at man kan steke den raskere, og få den fin og rød i midten.

Sjær soppen i tynne skiver, og stek den i litt smør tilsatt rapsolje til den får en fin lys brun farge. Stek så entrecoten på hør varme i et par minutter på hver side, og ta på salt og pepper. La kjøttet hvile. Kok ut platen med fløte, og tilsett litt soyaolje, en spiseskje kapers, litt blåmuggost (jeg brukte Stilton) og salt og pepper. Hell først sausen på en varm tallerken og legg på skivene med sopp. Skjær opp entrecoten i skiver, og legg på toppen. Ha gjerne ved noe grønt, persilleblader, asparges eller lignende. Jeg lagde den uten grønnsaker, bare det rene, møre kjøttet og de deilige smakene av kongeøsterssopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar