søndag 10. mars 2013

Garam Masala

I indisk mat er det mange retter som bruker garam masala. Det høres eksotisk ut, og det er det også. Men det er en krydderblanding som man kan lage selv, om man allerede har alle krydderne på kjøkkenet. Mange av disse er krydderet som var så viktig for handelen mellom Europa og India på 17-1800 tallet. Blandingene kan variere, men her en den jeg bruker selv for å få en følelse av "Incredible India".

4 ss Korianderfrø
1 ss Spisskummin Frø
1 ss Hel Sort Pepper
1 ss Svvarte kumminfrø (shahjeera)
1 1/2 ss Tørket Ingefær
2 ts Kardemomme
2 ts Nellikspiker
2 Hele Kenelstenger (ca 4cm tilsammen)
3 Knuste Laubærblad (fjern stilkene)
 
Ta de  krydderene som er hele frø, rist dem i en varm stekepanne til de får en mørkere farge, og gir fra seg en god og fin aroma. Ta de ristede krydderene i en morter, og mal dem fint. Tilsett så de ferdigmalte krydderene. Nå har man et veldig godt utgangspunkt til god indiskinspirert mat.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar