lørdag 16. mars 2013

Yoghurtbrød

Der er lørdag formiddag, det er hustrig ute, og jag har god tid. En fin dag å bake brød på. Jeg velger
hvetebrød med yoghurt for å forhåpentlig på et litt syrlig brød.

7 dl Hvetemel
2 dl Vann
3-4 ss Lindahls Tyrkisk Yoghurt
1 ts Sirup
1/2 Pose Tørrgjær
1 ts Salt

Bland det tørre sammen. Bland så inn Sirup, vann og yoghurt. Vær litt forsiktig med å bruke alt vannet, da man må føle seg frem til riktig konsistens. Det vil variere for ulike mel- og yoghurttyper. Elt med maskin i 10 minutter. Deigen må ikke bli for fast, men være lett klebrig.

Hev deigen i en bolle 40 minutter. Ta den så ut av bollen og ned på et melet bakebord. Dra deigen ut til sidene og brett sidene inn mot midten. Snu deigen 90 grader og gjenta dra og brett prosedyren noen ganger. Leg brødet på stekeplaten, pensle med olivenolje og strø på litt Maldonsalt. La brødet etterheve i 40 minutter. Stek på 220 grader i 25 minutter.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar