Jeg tenkte jeg skulle lage litt indisk mat i de neste dagene, og for å forberede meg så lagde jeg en mangochutney. Det er et godt tilbehør til indiske retter (og andre), og balanserer den sterke indiske maten med friskhet og sødme. Den er lett å lage, og det tar ganske kort tid. Ingrediensene er:
2 Mango
2 Fedd Hvitløk
1/2 Rød Chili
1-2 cm Fersk Ingefær
1/4 dl Sukker
1 ss Hvitvinseddik
Kutt mangoene i små biter, og kok dem i vann i 5 minutter. Hell av det meste av vannet, og ha i finkuttet chili, ingefær og hvitløk. Tilsett sukker og hvithvinseddik. Miks dette sammen med en stavmikser, men ikke for mye slik at den blir moset for fint. Det er godt men noen grove biter med mango.
Kok dette så inn til den får en fin konsistens. Hvis den blir for tykk, så tilsett litt vann.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar