Pinxtos er småretter slik de serverer i Baskerland, og det er alltid en tannpirker som holder alt sammen. I baskiske pintxosbarer er det vanlig at man samler på tannpirkerne, og betaler regningen etter hvor mange tannpirkere man har samlet. Pinxtos ypperlig som fingermat eller forrett. Denne er med sardiner, paprika, og oliven. Du trenger:
Sardiner
Syltet Paprika
Oliven
Bruk gode oliven. Jeg brukte små oliven fra Liguria (Taggiasca) som er veldig smakfulle. Syltet paprika får man i gode dagigvarebutikker, og kalles gjerne pimientos. Sardinene jeg brukte var fra King Oscar.
Stikk en tannpirker (beregnet til mat) gjennom oliven, paprika og sardin for å holde det fast. Server som forrett eller fingermat. Gjerne som en del av en tapasmiddag.
Jeg lager ofte mat alene, og synes at selv om jeg skal spise alene, så vil jeg gjerne ha en bra matopplevelse. Maten i min blogg vil bestå av en kombinasjon av god mat jeg lager for meg selv, men også mat for flere personer. Det er bare å bruke gangetabellen. Jeg håper at jeg kan inspirere til at man kan lage god mat for alle anledninger, også om man lager mat for en person. Jeg liker å lage mitt eget brød, så det vil også være innlegg om brød og baking.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar