onsdag 6. mars 2013

Pintxos - Sardiner, Oliven og Paprika

Pinxtos er småretter slik de serverer i Baskerland, og det er alltid en tannpirker som holder alt sammen. I baskiske pintxosbarer er det vanlig at man samler på tannpirkerne, og betaler regningen etter hvor mange tannpirkere man har samlet. Pinxtos ypperlig som fingermat eller forrett. Denne er med sardiner, paprika, og oliven. Du trenger:

Sardiner
Syltet Paprika
Oliven

Bruk gode oliven. Jeg brukte små oliven fra Liguria (Taggiasca) som er veldig smakfulle. Syltet paprika får man i gode dagigvarebutikker, og kalles gjerne pimientos. Sardinene jeg brukte var fra King Oscar.

Stikk en tannpirker (beregnet til mat) gjennom oliven, paprika og sardin for å holde det fast. Server som forrett eller fingermat. Gjerne som en del av en tapasmiddag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar