3dl Kremfløte
2 ss Sukker
1 Vaniljestang
2 Gelantinplater
2 Pasjonsfrukter
Saus:
1 dl Markjordbær
1/2 dl Vann
1 ss Sukker
Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Ha kremfløte, sukker og vaniljestangen i en kjele, og varm forsiktig opp. Bløtlegg samtidig gelantinbladene i kaldt vann i 5 minutter. Del pasjonsfruktene i 2, og skrap innholdet ut i en sil. Bruk en skje til å presse saften gjennom silen, og ned i panna cotta kjelen. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, så ta den av varmen og fjern vaniljestangen. Rør så inn de bløtlagte genantinplatene, og blad sammen til de har løst seg opp. Hell blandingen i severingsskåler. Jeg brukte små glass. Sett glassene inn i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet.
Lag så sausen. Markjordbærene var frossne fra Eldorado, og de var veldig søte og gode. Bland alle ingrediensene i en kasserolle, og kok markjordbærene sammen med sukkeret. Når det koker, så rør godt slik at det blir som en saus av rørte jordbær. Når panna cottaen er stivnet, så hell jordbærsausen på toppen av panna cottaen. Så er den klar til å serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar